جت پرینتر چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

جت پرینتر دستی یک اینچ

جت پرینتر ابزاری جهت درج اطلاعات متغییر بر روی محصولات میباشد ، درج اطلاعات متغییر با سرعت و دقت بالا بر روی محصولات

اگر میخواهید بدانید که جت پرینتر چیست و چه کاربردی دارد این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. دستگاه جت پرینتر از دستگاه های مورد نیاز در خط تولید می باشد. این دستگاه می تواند تاریخ تولید، تاریخ انقضا، سری ساخت، بارکد، لوگو و… را به روی محصول چاپ بگیرد. برای چاپ این اطلاعات به یک دستگاه جت پرینتر نیاز است. امروزه چاپ اطلاعاتی مانند تاریخ تولید و تاریخ انقضا به روی همه محصولات ضروری است و یکی از فاکتورهای شناسایی محصولات فیک از اصل می باشد.
این دستگاه در کلیه صنایع از جمله غذایی، دارویی، شیمیایی، نوشیدنی، آرایشی، بهداشتی، قطعات صنعتی و… کاربرد دارد.
تاریخچه دستگاه های تاریخ زن و کد زنی
Jetprinter برای اولین بار در آمریکا دهه 1970 میلادی مورد استفاده قرار گرفتند. استفاده از جت پرینترها برای چاپ کردن اطلاعات مورد نیاز کارفرما روی بسته بندی و محصولات بود. بعد از مدتی اروپایی ها با تولید دستگاه های پیشرفته تر اقدام به تولید و عرضه این دستگاه ها نمودند. تولید کنندگان معروفی نظیر دومینو ، ایماژ٬ لینکس٬ویدئوجت و… وارد صنعت کد زنی گشته و تامیین بخش زیادی از بازار دستگاه های کد زنی را به عهده گرفتند. در ابتدا تکنولوژی CIJ در دستگاه های جتپرینت مورد استفاده قرار گرفت که خواهان زیادی داشت. سپس تکنولوژی HP و DOD با هزینه های کمتر به بازار راه پیداکرد. دستگاه های تولید شده در چند سال اخیر با عدم وجود قطعات مکانیکی نظیر پمپ ها ، والو های برقی و… با استهلاک پذیری کمتر و قیمت های بسیار پایینتر برای کارخانه های تولیدی در سراسر جهان عرضه گردید.

جت پرینتر چیست ؟ برای کمک به این لینک میتوانید مراجعه کنید .

انواع دستگاه های جت پرینتر

دستگاه های جت پرینتر به لحاظ تکنولوژی چاپ به چهار مدل DOD، CIJ ، TIJ، Valve Jet تقسیم می شوند. دستگاه های DOD دارای هد می باشند و مواد مصرفی آن ها جوهر و حلال است. دستگاه CIJ برای کارخانجات با تولید بیش از 10000 عدد در روز است و مواد مصرفی آن جوهر و حلال می باشد. دستگاه های TIJ کارتریجی هستند و مواد مصرفی آن ها کارتریج است. دستگاه های Valve Jet درشت نگار هستند و برای چاپ به روی کارتن و بسته های بزرگ استفاده می شود.
جت پرینترها به لحاظ کارایی به دو دسته ثابت و دستی تقسیم می شوند. جت پرینترهای دستی برای کارگاه های کوچک و یا مشاغل خانگی مناسب می باشد و توسط اپراتور هدایت می شوند. مواد مصرفی جت پرینترهای دستی کارتریج است. سرعت چاپ این دسته از دستگاه ها به اپراتور بستگی دارد و می تواند تا روزی 4000 پیغام را چاپ بگیرد. جت پرینترهای صنعتی دارای تجهیزات بیشتری نسبت به مدل های دستی هستند و از سیستم پیشرفته تری برخوردارند. این جت پرینترها به روی خط تولید نصب می شوند و در فرایند تولید به روی بسته بندی محصول چاپ گرفته می شود. به این صورت که سنسور با تشخیص جسم به دستگاه فرمان چاپ را ارسال می کند و به طور خوردکار در جای تعریف شده پرینت انجام می شود.

نکات قبل از خرید دستگاه جت پرینتر

برای اینکه بدانید چه نوع جت پرینتری مناسب کار شماست؟ باید به چند نکته اساسی توجه کنید. ابتدا باید مقدار چاپ شما در روز مشخص شود تا دستگاه متناسب با ظرفیت تولید به شما معرفی شود. دستگاه های با ظرفیت تولید بالا دارای هزینه های جانبی و نگهداری بیشتری هستند در نتیجه اگر تیراژ کمتر از 3000 عدد در روز دارید جت پرینترهای DOD و CIJ انتخاب مناسبی نمی باشد. دومین نکته باید نوع بسته بندی محصول و محل پرینت روی ظرف مشخص شود. این نکته برای انتخاب جت پرینترهای دستی مهم است برخی از جت پرینترهای دستی قابلیت چاپ به روی هر شکل ظرفی را ندارند. نکته سوم میان هزینه های چاپ است. اگر شما دستگاهی نیاز دارید که میخواهید هزینه های چاپتان به حداقل خود برسد دستگاه های DOD و CIJ به دلیل استفاده از جوهر هزینه ی چاپ ارزان تری نسبت به دستگاه هایی که با کارتریج کار می کنند دارند.

اجزای اصلی دستگاه ثابت صنعتی

صفحه نمایش یا کنترلر: این قسمت از دستگاه تنظیمات پرینت و کنترل دستگاه را بر عهده دارد و به عبارتی مغز چاپگر می باشد. در سری جدید جت پرینتر ها این قسمت توسط تاچ لمسی کنترل می شود و کلیه عملیات پیغام نویسی داخل کنترلر دستگاه انجام می شود و نیاز به دستگاه جانبی یا کامپیوتر ندارد.
هد: یکی از حساس ترین قطعات دستگاه جت پرینتر اتوماتیک هد دستگاه است زیرا دارای نازل های ریز زیادی است که با چشم دیده نمی شود جوهر دستگاه توسط هد به روی محصول پاشیده می شود در صورتی که از هد مراقبت نشود ممکن است در مدت زمان کوتاهی آسیب ببیند.
سیستم جوهر رسانی: شامل مخزن جوهر، شیلنگ ها و اتصالات، فیلتر و… می باشد. این سیستم مجموعه به هم پیوسته می باشد . هواگیری هد و رساندن جوهر به سر هد وظیفه این بخش از جت پرینتر می باشد.
سنسور: این قطعه نزدیک هد نصب می شود و با نزدیک شدن محصول به هد به دستگاه فرمان چاپ را ارسال می کند.
پایه نگهدارنده: این قسمت وظیفه نگه داشتن قطعات دیگر را به عهده دارد. این بخش از جت پرینتر باید دارای استحکام باشد. کلیه جت پرینترهای موجود در کالا صنعت دارای پایه نگهدارنده تمام استیل می باشند.

 

ویژگی های جت پرینتر مناسب چیست؟

  •  سیستم کنترل پیشرفته داشته باشد تا بتوان پیغام نویسی را داخل خود دستگاه انجام داد و به دستگاه جانبی دیگری نیاز نباشد.
  •  علاوه بر تاریخ بتواند کاراکترهای دیگری مانند ساعت، بارکد، شیفت کاری، اعداد متغیر، QRکد، لوگو و… را چاپ بگیرد.
  • مواد مصرفی دستگاه مانند کارتریج، جوهر و حلال به راحتی تهیه شود و به لحاظ اقتصادی به صرفه باشد.
  •  از زبان فارسی پشتیبانی کند.
  • در جت پرینترهای دستی باید انکودر داشته باشد تا کلیه چاپ ها یکنواخت انجام شود و دارای وزن کمی باشد.
  • امکان چاپ به روی همه ی سطوح را داشته باشد.
  • شرکت فروشنده دارای خدمت و پشتیبانی فنی قوی باشد.
  • دارای گارانتی باشد.

فروشگاه تامین فنی آماده ارائه مشاوره و فروش انواع دستگاه های جت پرینتر به سراسر کشور است. تنوع جت پرینترای روز دنیا در بین محصولات ما امکان مقایسه دستگاه ها با یکدیگر را فرهم ساخته است و ما هواره در تلاشیم تا مشتریان بهترین انتخاب را داشته باشند.

0
X